keskiviikko 11. heinäkuuta 2007

Broileririsotto


Tämä ohje on bongattu täältä. Tuli taas kokeiltua jotain uutta ja voin tätäkin suositella :)


400 g (hunaja)marinoituja broilerisuikaleita
2 rkl öljyä
1 pussi vihannessekoitusta
1 sipuli
3 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
rouhittua mustapippuria
currya tai kurkumaa

Broilerisuikaileita on tarjolla monenlaista, joten ei sen tarvitse olla juuri hunajamarinoitua, olkoonkin että marinoimattomasta (Naturel) tulee helposti hieman mautonta tai sitten se vaatii hieman enemmän aikaa. Lapset eivät välttämättä pidä voimakkaasti maustetuista, joten niitä kannattaa käyttää varauksella.

Tuoreen paprikan voi korvata vihannessekoituksella, jolloin kannattaa ihan ulkonäön vuoksi varata sellaista jossa on paljon väriä, esim. paprikasekoitus on hyvä tai sitten sellaisia wokkisekoituspusseja.

Aloita laittamalla kasari tai kattila liedelle ja heitä sinne hyvä määrä öljyä. Ryhdy pilkkomaan purjoa/sipulia ja kun öljy on kuumaa, laita sipuli/purjo kuullottumaan. Lisää broilerisuikaleet ja liikuttele niitä välillä kunnes ne alkavat olla kypsiä. Lisää riisi ja anna riisin saada hieman rasvaa pintaansa ja sitten ala vähitellen lisäämään vettä. Tässä välissä on hyvä lisätä kana/kasvisliemikuutio ja jatkaa veden lisäämistä kunnes riisi on lopulta imaissut lähes kaiken. Muista liikutella aina välillä. Lopuksi lisää kasvikset, sekoita ja anna kasvisten sulaa ja lämmetä. Ennen tarjolle laittamista, tarkista maku ja mausta. Hieman mustapippuria, currya tai kurkumaa ja tarjoile.

Ei kommentteja: