lauantai 5. toukokuuta 2007

Tomaatti-fetakeitto


Tässäpä kahden, sanoisinko oikein ammattilaisen näyte tomaatti-fetakeitosta.
Taidanpa joskus itsekin tätä kokeilla, koska niin helpolta ja hyvältä kuulostaa!
Mielelläni teidän herkkuja laitan tänne näytille.

Kiitos Mannalle ja Retulille tästä ohjeesta !

2 hengelle

öljyä (paistamiseen)
3 tomaattia
2 rkl tomaattipyrettä
sokeria
basilikaa
oreganoa
kasvisliemikuutio/jauhetta/fondia
fetaa (huomioi fetan suolapitoisuus)


1. Lohko tomaatit ja paista niitä kattilassa öljyssä. Lisää tomaattipyre ja jatka freesausta.
2. Lisää vettä reilu puoli litraa (voi lisätä vielä myöhemminkin lisää). Lisää mausteet, sopivasti kasvislientä (muista, että fetassakin on paljon suolaa) ja ripaus sokeria.
3. Anna keiton hautua ainakin 15min (hellan 4 teholla).
4. Lisää lopuksi n. 50 grammaa fetaa ja soseuta. Toiset 50 grammaa voi kuutioida ja lisätä lopuksi keiton päälle krutonkien kanssa.
5. Tarjoile ja nauti!


Krutongit

voita
3 siivua mitä tahansa leipää

Kuutioi leivät ja paista voissa kovassa lämmössä (määrä oman maun mukaan) kunnes ovat ruskeita. Lisää keiton päälle.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihanan näköinen keitto. Voisin kokeilla, jos vaikka onnistuisin tekemään samanlaisen.

Anonyymi kirjoitti...

Herkulliselta vaikuttaa...minäkin tein tomaattikeittoa taannoin,mozzarellajuustoa käytin siihen!!=)

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti ihanaa keittoa! Fetajuuston kera ei olekaan tullut kokeiltua koskaan, mutta tämäkin menee kokeiluun, kun feta on hyvää ja niin myös tomaattikeitto kuuluu suosikkeihini.:)