100g | voita | |
3/4dl | sokeria (voi laittaa koko desinkin, jos haluaa makeampaa) | |
1 | kananmuna | |
2,5 dl | vehnäjauhoa | |
1 tl | leivinjauhetta | |
Täyte: | ||
250g | maitorahkaa (1 prk) | |
0,5dl | sokeria | |
0,5dl | kuohukermaa | |
1 | kananmuna | |
| 1/2 sitruunan mehu | |
1 tl | vaniljasokeria | |
| omenaa | |
| kanelia | |
| omenasosetta piirakan pohjalle Ota voi ja munat lämpenemään pari tuntia ennen leipomista. Vaahdota sokeri ja voi, lisää muna ja sitten leivinjauhe- jauhoseos. Levitä voideltuun, korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Levitä omenasosetta ohut kerros pohjalle. Sekoita täyteainekset ja levitä omenasoseen päälle. Kuori omena, poista kara ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, levitä siivut täytteen päälle lopuksi vielä ripaus kanelia ja paisto 175 asteessa alatasolla reilu puoli tuntia. |
perjantai 16. syyskuuta 2011
Rahka-Omenapiirakka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti