perjantai 16. syyskuuta 2011

Rahka-Omenapiirakka


100g

voita

3/4dl

sokeria (voi laittaa koko desinkin, jos haluaa makeampaa)

1

kananmuna

2,5 dl

vehnäjauhoa

1 tl

leivinjauhetta

Täyte:

250g

maitorahkaa (1 prk)

0,5dl

sokeria

0,5dl

kuohukermaa

1

kananmuna


1/2 sitruunan mehu

1 tl

vaniljasokeria


omenaa


kanelia


omenasosetta piirakan pohjalle


Ota voi ja munat lämpenemään pari tuntia ennen leipomista.

Vaahdota sokeri ja voi, lisää muna ja sitten leivinjauhe- jauhoseos. Levitä voideltuun, korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Levitä omenasosetta ohut kerros pohjalle. Sekoita täyteainekset ja levitä omenasoseen päälle. Kuori omena, poista kara ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, levitä siivut täytteen päälle lopuksi vielä ripaus kanelia ja paisto 175 asteessa alatasolla reilu puoli tuntia.

Ei kommentteja: