sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Puolukka-valkosuklaakääretorttu




4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kohmeisia puolukoita
1/2-3/4 dl sokeria
1 tl Vaniljasokeria
100 g valkosuklaata


Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille.

Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto, leikkurin terällä tai sauvasekoittimella jauhetut kohmeiset puolukat, Siro sokeri, vaniljasokeri ja veitsellä rouhittu valkosuklaa.
Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle.

Leikkaa viipaleiksi ja koristele siivilöidyllä tomusokerilla, puolukoilla ja valkosuklaalla.

1 kommentti:

Ebe kirjoitti...

Ihanan herkullisen näköinen ja maut sopivat varmasti hyvin yhteen. Hyvää uutta vuotta 2011!