200 g taloussuklaata
200 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
150 g taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl margariinia
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
3 kommenttia:
Joo ei olis pitäny tulla tänne sun blogiin ;D Arvaa tuliko herkunnälkä!! Ihan taivaallisen näköstä, mums... :)
Hyvää juhannusta! :)
Olen tehnyt tätä kolme kertaa vieraille, kaikki rakastavat!
Mistäköhän johtuu, että mun kakun keskusta aina lässähtää jonkun ajan päästä uunista oton jälkeen:/
Lähetä kommentti