sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Suussa sulava suklaakakku


200 g taloussuklaata
200 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

150 g taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl margariinia

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.

3 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Joo ei olis pitäny tulla tänne sun blogiin ;D Arvaa tuliko herkunnälkä!! Ihan taivaallisen näköstä, mums... :)

Örkki kirjoitti...

Hyvää juhannusta! :)

Sensku kirjoitti...

Olen tehnyt tätä kolme kertaa vieraille, kaikki rakastavat!
Mistäköhän johtuu, että mun kakun keskusta aina lässähtää jonkun ajan päästä uunista oton jälkeen:/