keskiviikko 23. toukokuuta 2007

Valkoinen tiramisu


Lueskelin Pirkka-lehteä ja silmiini pisti ohje valkoisesta tiramisusta. Päätinpä sitten kokeilla miltä tuo maistuu. Olihan tuo aika erikoisen makuinen,varsinkin tuo kuorrutus :) Ihan hyvää kuitenkin, erikoista mun makuun :)

Ohje löytyy myös täältä.

  • Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Kostutus:
  • 3/4 dl maitoa
  • 3/4 dl vaaleaa rommia
  • Täyte:
  • noin 100 g marenkeja
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tlk (2 dl) vispikermaa
  • 1 rs (250 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • (Viola, Creme Bonjour tai Mascarpone)
  • 2 rkl vaaleaa rommia
  • Koristeeksi:
  • tuoreita mansikoita

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita peruna- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6?8 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevysokeroidulle paperille ja poista paistopaperi.2. Hienonna marengit veitsellä. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota myös kerma. Yhdistä vaahdot. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja rommi.3. Leikkaa pohjalevy puoliksi. Nosta toinen levy reunalliselle tarjoiluvadille. Kostuta levy maito-rommiseoksella.4. Levitä puolet täytteestä torttupohjalle ja ripottele päälle puolet marenkimuruista. Nosta toinen levy päälle, kostuta se ja levitä päälle loput täytteestä.5. Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli. Ripottele pinnalle loput marengeista ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.


4 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Tämä näyttää niin herkulliselta, oli varmaan sopivan makeeta?

Ilona kirjoitti...

Oli makeeta kyllä. Ihan sopivasti, Oli niin pehmeää että suli suuhun :)

vilijaana kirjoitti...

On kyllä herkullisen näköistä!!

Renivier kirjoitti...

Lisään sinut linkkeihini. :)