torstai 3. toukokuuta 2007

Juusto-Broileripiirakka















Tässä ihana Juusto-broileripiirakka, jonka ohje on Pirkan sivuilta.
Tätä piirakkaa tulee nykyään tehtyä aina, kun vieraita tulee kylään ja joskus muutenkin. Piirakka on erittäin täyttävää ja sopii hyvin päiväruuaksikin.



  • Pohja:
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl Pirkka-pikakaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl (50 g) emmentaljuustoraastetta
  • 125 g Pirkka-leivontamargariinia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl Provencen-yrttisekoitusta
  • 1/2 dl maitoa

  • Täyte:
  • 3 kpl (n. 500 g) Pirkka hunajamarinoituja broilerin fileepihvejä
  • 100 g purjoa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 ps (300 g) Pirkka-paprikasekoitusta (pakaste)
  • 1 dl (50 g) emmentaljuustoraastetta
  • 1/2 ps (à 150 g) Pirkka-sinihomejuustomurua
  • Munamaito:
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl Pirkka-vispikermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl Provencen-yrttisekoitusta
  • Päälle:
  • 5 kirsikkatomaattia

1. Kypsennä broilerifileet tilavassa uunivuoassa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Mittaa kaikki pohjan kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon, lisää lopuksi juustoraaste ja kylmä margariini. Aja seos murumaiseksi massaksi ja lisää kylmä maito koneen käydessä. Käytä konetta, kunnes taikina muodostaa pallon.

3. Kauli taikina pyöreäksi pohjaksi. Nosta pohja piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja esikypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 8 minuuttia.

4. Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla kunnes purjo hiukan pehmenee. Siirrä sipulit lautaselle ja kiehauta pakastepaprikoita pannulla öljytilkassa, kunnes sulava neste on lähes haihtunut.

5. Levitä esipaistetulle pohjalle puolet purjosta ja paprikasta sekä juustoraaste. Leikkaa broilerifileet haarukkapaloiksi poikkisyin ja nostele palat piirakalle tasaisin välein. Levitä väleihin loput purjot ja paprikat, ripottele sinihomejuustoa päälle. Vatkaa munamaidon ainekset sekaisin ja kaada piirakalle. Halkaise kirsikkatomaatit ja aseta piirakan päälle.

6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä salaatin kanssa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tulin heti piipahtaan uudessa blogissasi... Onnea vaan:) Kivalta täällä näyttää, tuo sivupohja on ihanan raikkaan värinen!

Anonyymi kirjoitti...

Piti vielä sanoa että saat linkittää... unohtu äsken... ;)

Tiani kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja Onnea uuteen blogiin.