lauantai 19. tammikuuta 2008

Mallaslimppu


1 litra appelsiinimehua laimennettuna (puolet ja puolet)
2 palaa hiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl leseitä
2 dl Tuoppi-maltaita, joita hieman hienonnetaan survomalla
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Päälle hieman siirappia

Lämpimään mehuun liotetaan hiiva. Loput aineet sekoitetaan nesteeseen. (Sekoita monitoimikoneella). Taikinan annetaan kohota 1 tunti. Taikina jaetaan kolmeen vuokaan ja paistetaan 1,15 tuntia 175 asteessa. Kun leipiä on paistettu tunti, ne voidellaan hieman siirapilla. Siirappiin kannattaa sekoittaa hieman vettä, jotta se levittyy paremmin.

Tämä leipäohje on kyllä helppo. Leivän päälle ei ole pakko levittää siirappia, jos ei halua kuoreen makeutta.

2 kommenttia:

Hanna sopasta kirjoitti...

Mallasleipä on kyllä herkkua. Tämä resepti kuulostaa yksinkertaiselta ja leipä näyttää mainiolta!

Örkki kirjoitti...

Herkullisen näköistä leipää. =)