perjantai 3. huhtikuuta 2009

Persikka-rahkatorttu


Tämä ohje on uudesta Pirkka-lehdessä. Oli hyvää :)
Pohja:
1 pkt (400 g) Pirkka murotaikinaa (pakaste)

Täyte:
1 tlk (250 g) Pirkka maitorahkaa
1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
3 Pirkka Parhaat kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunanmehua
3/4 dl sokeria
2 tl Pirkka vanilliinisokeria

Pinnalle:
2 tlk (à 425 g) Pirkka persikkaviipaleita
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria

1. Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

3. Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin. Tarjoa torttu kylmänä.

Ei kommentteja: