lauantai 16. helmikuuta 2008

Täytetyt sarvet

Löysin tämän herkullisen ohjeen hellapoliisin sivuilta.
Täytteitä voi vaihtaa haluamansa mukaan.

5 1/2 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa

Täyte:
kalkkuna leikkelettä silputtuna
puolikas punainen paprika silppuna
edam juustoraastetta

Voiteluun: munaa
pinnalle edam juustoraastetta

Sekoita vehnäjauhot ja rasva nyppimällä ryynimäiseksi seokseksi.
Liuota kylmään maitoon hiiva ja kaada seos nopeasti sekoittaen joukkoon.
Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi se pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt kahdeksaan sektoriin.

Ripottele kunkin taikinasektorin leveimpään kohtaan 1-2 rkl täytettä, käännä rulliksi leveimmästä kohdasta kapeimpaan, käännä sarviksi.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin.